POLITICA WEBASTO PRIVIND UTILIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Versiune actualizata la 18.09.2019

Te rugam sa revii periodic in aceasta sectiune deoarece Politica poate suporta modificari sau update-uri. Orice schimbari semnificative a acestei Politici vor fi notificate.

Site-ul nostru este destinat

  • prezentarii produselor noastre catre orice persoana, si respectiv
  • vanzarilor de produse exclusiv catre partenerii Webasto (dealeri Webasto)

In calitate utilizator al acestui site si/ sau de reprezentant (persoana fizica) al partenerului nostru comercial (dealer Webasto), vom colecta anumite date cu caracter personal.

Te rugam sa citesti cu atentie termenii acestei politici inainte sa accesezi site-ul nostru si de a ne transmite orice fel de date despre persoana ta.

In cazul in care intelegi sa continui navigarea pe acest site, esti de acord cu prelucrarea datelor tale, conform termenilor prezentati mai jos.

Ne poti contacta prin sectiunea Contact pentru orice informatii suplimentare referitoare la modul in care utilizam datele tale.

Suplimentar, te rugam sa citesti Termenii de utilizare a site-ului nostru si Politica de cookie.

De unde colectam date despre tine

In general, datele personale pe care le colectam vor fi transmise de tine direct, prin mail sau utilizand acest site. Putem sa primim date despre tine de la persoanele juridice pe care le reprezenti in relatia cu Webasto, in situatia in care ai fost, de exemplu, desemnat ca fiind persoana de contact sau esti un reprezentant legal al acestuia.

In toate cazurile in care primim date personale de la o persoana juridica, aceasta are obligatia de a va informa in acest sens.

Cum utilizam datele personale

Te rugam sa gasesti mai jos, scopurile in care prelucram datele tale cu caracter personal, persoanele care au acces la datele tale, cat si unde le stocam.

  • 1. Cont utilizator

Webasto va crea conturi de utilizator pentru fiecare din partenerii sai autorizati Webasto, persoane juridice.

Dorim sa oferim partenerilor nostrii o modalitate cat mai facila de a vizualiza disponibilitatea produselor, de a verifica pretul de achizitie si configuratia pachetului, de a plasa comenzi, de a verifica statusul comenzii lansate, de a obtine un istoric al comenzilor plasate si a facturilor. 

Partenerii Webasto vor transmite comenzile prin intermediul site-ului, prin exceptie si doar in cazul nefunctionarii platformei comenzile se vor transmite prin email la: info@webasto.ro.

Date personale

nume, prenume, numar de telefon, adresa de email

Baza legitima de prelucrare

Contul va fi creat de Webasto in numele persoanei juridice pe care o reprezinti. Prelucram datele tale in contextul relatiei de afaceri cu dealerii Webasto, in baza interesului nostru legitim.

Cui dezvaluim datele

  • altor societati din grupul Webasto (datele dvs. vor fi accesibile numai societatilor situate in U.E)
  • consultanti (terti) care ne ajuta sa gestionam solicitarile, plangerile, sau orice situatii aparute in derularea contractului cu persoana juridica pe care o reprezentanti
  • furnizorii de servicii IT pentru societatile noastre sau furnizorii carora le subcontractam anumite servicii de suport tehnic pentru platformele noastre on-line
  • autoritatilor de reglementare si alte autoritati ale statului daca sunt solicitate prin cerinte legale sau statutare.

Vom dezvalui datele tale cu caracter personal numai in masura in care acest lucru este strict necesar in scopul gestionarii contului de utilizator.

Cat timp vom stoca datele

Pastram datele tale pe toata durata contractului cu partenerul nostru. Ulterior incheierii relatiei contractuale, date precum nume, prenume incluse in comenzi si facturi, vor fi prelucrate conform normelor fiscale, pe o durata de 10 ani. Datele de contact vor fi sterse.

Unde sunt stocate datele 

Datele sunt stocate pe platforma online localizat pe server-ul Webasto din Romania.

  • 2. Plasare comanda

Ai posibilitatea de a plasa o comanda din sectiunea “adauga in cos prin autentificare”, daca ai un cont creat in numele societatii pe care o reprezenti.

Datele pe care le colectam despre tine ne sunt necesare strict pentru comunicarea de afaceri si pentru derularea contractului intre Webasto si partenerul nostru. Dupa plasarea unei comenzi, un operator Webasto te poate contacta telefonic sau prin email pentru a stabili anumite detalii referitoare la comanda.

Date personale

nume, prenume, numar de telefon, adresa de email

Baza legitima de prelucrare

Prelucram datele tale in interesul nostru legitim, respectiv in scopul solutionarii oricaror cereri referitoare la comanda si a oricaror pasi pre-contractuali.

Cui dezvaluim datele

  • altor societati din grupul Webasto (datele tale vor fi accesibile numai societatilor situate in U.E)
  • consultanti (terti) care ne ajuta sa gestionam solicitarile, plangerile, sau orice situatii aparute in derularea contractului cu persoana juridica pe care o reprezentanti
  • furnizorii de servicii IT pentru societatile noastre sau furnizorii carora le subcontractam anumite servicii de suport tehnic pentru platformele noastre on-line
  • autoritatilor de reglementare si alte autoritati ale statului daca sunt solicitate prin cerinte legale sau statutare.

Vom dezvalui datele tale cu caracter personal numai in masura in care acest lucru este strict necesar in scopul derularii contractului.

Cat timp vom stoca datele

In cazul in care comanda a fost finalizata si produsul a fost livrat, comanda (si datele cu caracter personal inscrise) impreuna cu cu factura sunt stocate in baza noastra de date pe o perioada de 10 ani, conform prevederilor din domeniul fiscal.

In cazul in care comanda nu a fost finalizata, datele tale vor fi stocate in contul de utilizator impreuna cu comenzile plasate si nelivrate pentru 30 de zile.

Unde sunt stocate datele 

Datele sunt stocate pe platforma online localizat pe server-ul Webasto din Romania.

  • 3. Incheierea unui contract de achizitie de produse sau servicii

In cazul in care Webasto a confirmat o comanda, respectiv livrarea produsului/ serviciului, datele pe care le colectam despre tine ne sunt necesare strict pentru comunicarea de afaceri si pentru livrarea produsului/ serviciului. 

Date personale

nume, prenume, numar de telefon, adresa de email

Baza legitima de prelucrare

prelucram datele tale in interesul nostru legitim, respectiv in scopul executarii contractului incheiat intre Webasto si persoana juridica pe care o reprezenti si pentru indeplinirea obligatiilor fiscale (emitere factura, storno, retur etc.).

Cui dezvaluim datele

  • altor societati din grupul Webasto (datele tale vor fi accesibile numai societatilor situate in U.E)
  • consultanti (terti), parteneri autorizati in solutionarea diverselor cereri de montaj
  • consultanti (terti) care ne ajuta sa gestionam solicitarile, plangerile, sau orice situatii aparute in derularea contractului cu persoana juridica pe care o reprezentanti
  • furnizorii de servicii IT pentru societatile noastre sau furnizorii carora le subcontractam anumite servicii de suport tehnic pentru platformele noastre on-line
  • autoritatilor de reglementare si alte autoritati ale statului daca sunt solicitate prin cerinte legale sau statutare.
  • firmele de transport pentru produsele comandate

Vom dezvalui datele tale cu caracter personal numai in masura in care acest lucru este strict necesar in scopul asigurarii derularii contractului.

Cat timp vom stoca datele

In cazul in care comanda a fost finalizata si produsul a fost livrat, comanda (si datele cu caracter personal inscrise) impreuna cu cu factura sunt stocate in baza noastra de date pe o perioada de 10 ani, conform prevederilor din domeniul fiscal.

Unde sunt stocate datele 

Datele sunt stocate pe platforma online localizat pe server-ul Webasto din Romania.

 

  • 4. Informari comerciale

Iti putem transmite pe numarul de telefon sau adresa de email, informari cu privire la produsele noastre, la serviciile pe care le furnizam si la eventuale discount-uri, in special daca au in vedere produse/ servicii pe care partenerul le-a achizitionat.

In cazul in care nu doresti astfel de comunicari comerciale pe adresa ta de email, poti sa ne indici o adresa de email nenominala (office@numesocietate.ro) sau poti sa solicitati sa nu transmitem astfel de informari.

Date personale

nume, prenume, adresa de email, telefon

Baza legitima de prelucrare

prelucram datele tale in interesul nostru legitim, respectiv in transmiterii de informari comerciale, pe care le apreciem ca fiind de interes pentru societatea pe care o reprezinti.

Cui dezvaluim datele

  • altor societati din grupul Webasto (datele dvs. pot fi accesibile societatilor situate in U.E)
  • consultanti (terti) care ne ajuta sa transmitem informari comerciale
  • clienti care au nevoie de serviciile tale prin transmiterea informarilor comerciale

privind detaliile referitoare la serviciul de montajul

  • furnizorii de servicii IT pentru societatile noastre sau furnizorii carora le subcontractam anumite servicii de suport tehnic pentru platformele noastre on-line
  • autoritatilor de reglementare si alte autoritati ale statului daca sunt solicitate prin cerinte legale sau statutare.

Vom dezvalui datele tale cu caracter personal numai in masura in care acest lucru este strict necesar in scopul informarii cu privire la produsele si serviciile noastre.

Cat timp vom stoca datele

Vom prelucra datele tale pana la data la care ne soliciti stergerea adresei de email si incetarea transmiterii de comunicari comerciale.

In cazul in care ne-ai transmis o adresa personala de email (ex. Yahoo, Gmail) si relatia cu societatea pe care o reprezinti inceteaza, te rugam sa ne comunici acest lucru la office@webasto.ro sau poti sa te dezabonezi de la Newsletter-ul Webasto din e-mail.

Unde sunt stocate datele 

Datele sunt stocate pe platforma online localizat pe server-ul Webasto din Romania.

 

  • 5. Sectiunea de contact

In cazul in care ne transmiteti o solicitare, utilizand sectiunea de Contact, vom utiliza datele pe care ni le comunici pentru solutionarea respectivei solicitari.

Ulterior solutionarii cererii, datele tale vor fi sterse sau anonimizate, in cazul in care solicitarea ar putea fi de interes pentru noi in imbunatatirea calitatii produselor sau serviciilor.

Date personale

nume, prenume, numar de telefon, adresa de email (orice date pe care ni le transmiti)

Baza legitima de prelucrare

Prelucram datele tale in interesul nostru legitim, respectiv in scopul solutionarii cererii sau sesizarii transmise.

Cui dezvaluim datele

  • altor societati din grupul Webasto (datele dvs. pot fi accesibile societatilor situate in afara U.E)
  • consultanti (terti), parteneri autorizati in solutionarea diverselor cereri de montaj.
  • furnizorii de servicii IT pentru societatile noastre sau furnizorii carora le subcontractam anumite servicii de suport tehnic pentru platformele noastre on-line
  • autoritatilor de reglementare si alte autoritati ale statului daca sunt solicitate prin cerinte legale sau statutare.

Vom dezvalui datele tale cu caracter personal numai in masura in care acest lucru este strict necesar in scopul solutionarii cererii pe care ne-o transmiti.

Cat timp vom stoca datele

Vom prelucra datele tale pana la data solutionarii cererii si nu mai mult de 30 de zile de la ultima comunicare referitoare la respectiva cerere.

Unde sunt stocate datele 

Datele sunt stocate pe platforma online localizat pe server-ul Webasto din Romania.

  • 6. Imbunatatirea serviciilor/ produselor

Putem prelucra date personale in scopul imbunatatirii serviciilor sau a modului in care ne derulam relatiile de afaceri cu partenerii nostrii, persoane juriice.

In acest sens prelucram in special informatii din solicitari/ cereri/ plangeri care ne permit sa imbunatatim calitatea serviciilor/ produselor noastre. Datele tale personale sunt prelucrate numai tangential.

Date personale

nume, prenume, numar de telefon, adresa de email (orice date pe care ni le transmiteti)

Baza legitima de prelucrare

prelucram datele tale in interesul nostru legitim, respectiv in scopul imbunatatirii serviciilor sau modului de derulare a relatiilor comerciale.

Cui dezvaluim datele

  • furnizorii de servicii IT pentru societatile noastre sau furnizorii carora le subcontractam anumite servicii de suport tehnic pentru platformele noastre on-line
  • autoritatilor de reglementare si alte autoritati ale statului daca sunt solicitate prin cerinte legale sau statutare.

Vom dezvalui datele tale cu caracter personal numai in masura in care acest lucru este strict necesar in scopul imbunatatirii serviciilor si produselor noastre.

Cat timp vom stoca datele

Vom prelucra datele tale pe durata efectuarii analizelor, urmand ca datele sa fie ulterior sterse.

Unde sunt stocate datele 

Datele sunt stocate pe platforma online localizat pe server-ul Webasto din Romania.

  • 7. Modul de utilizare a site-ului nostru

Atunci cand accesezi site-ul nostru, colectam date despre persoana ta prin intermediul identificatorilor online (cookie-uri si IP).

Website-ul colecteaza in mod automat anumite informatii si le stocheaza in fisiere-jurnal. 

Folosim aceste informatii pentru a ne putea concepe site-ul in asa fel incat sa se adapteze mai bine la nevoile utilizatorilor nostri. De asemenea, este posibil sa iti folosim adresa IP pentru a putea contribui la diagnosticarea problemelor legate de serverele noastre si pentru a ne administra pagina de internet, pentru a analiza tendintele, pentru a urmari miscarile vizitatorilor si pentru a culege informatii demografice generale care sa ne sprijine in identificarea preferintelor vizitatorilor

De asemenea, pagina noastra de internet utilizeaza cookie-uri, despre care gasesti informarii pe larg, precum si modul de retragere consimtamantului in Politica de cookie-uri (link).

Date personale

adresa de protocol internet (IP), locatia generala in care se afla computerul sau dispozitivul dumneavoastra (la nivel de oras), tipul de browser, sistemul de operare, momentul accesarii, link-ul paginii accesate, istoricul de vizualizare al paginilor website-ului nostru, informatii despre dispozitiv, programe vizualizate, id dispozitiv (notificari si identificare), timestamp, cerere/actiune

Baza legitima de prelucrare

Prelucram datele in interesul nostru legitim de a monitoriza activitatea pe site si a asigura securitatea site-ului.

Cui dezvaluim datele

  • furnizorii de servicii IT pentru societatile noastre sau furnizorii carora le subcontractam anumite servicii de suport tehnic pentru platformele noastre on-line
  • autoritatilor de reglementare si alte autoritati ale statului daca sunt solicitate prin cerinte legale sau statutare.

Cat timp vom stoca datele

Va rugam sa cititi Politica de cookie (link) pentru termenele de stocare.

Unde sunt stocate datele 

Datele sunt stocate pe platforma online localizat pe server-ul Webasto din Romania.

Sunt in siguranta datele colectate si prelucrate de Webasto?

Am implementat masuri de securitate fizica, electronica si manageriala pentru protejarea si asigurarea informatiilor pe care le colectam si prelucram.

Retineti insa ca din pacate, nici o transmisie de date nu este garantata 100% sigura
Esti responsabil de numele de utilizator si de parola: pastrati-le in siguranta!

Daca suspectezi incalcarea confidentialitatii datelor tale, te rugam sa ne contactezi imediat la email office@webasto.ro.

Drepturile de care beneficiezi

Ca persoana vizata beneficiezi de drepturi legale specifice cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectam despre tine. Webasto iti respecta drepturile si se asigura ca are in vedere interesele tale in mod corespunzator.

  • Rectificarea datelor: In cazul in care observi ca detinem date cu caracter personal eroane, ne poti solicita in orice moment rectificarea datelor cu caracter personal care te privesc. Facem eforturi rezonabile pentru a pastra datele cu caracter personal - care sunt utilizate continuu si care sunt in posesia sau controlul nostru- exacte, complete, actuale si relevante, pe baza celor mai recente informatii disponibile pentru noi. 
  • Restrictia prelucrarii: In cazul in care te afli intr-una din situatiile de mai jos, poti sa ne soliciti sa restrictional prelucrarea datelor tale:
    • contesti corectitudinea datelor cu caracter personal pentru perioada in care noi trebuie sa verificam exactitatea, 
    • prelucrarea este ilegala si soliciti restrictionarea prelucrarii mai degraba decat stergerea datelor cu caracter personal,
    • nu mai avem nevoie de datele tale cu caracter personal, dar le soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept, sau 
    • te opui prelucrarii in perioada in care verificam daca motivele noastre legitime au intaietate fata de ale drepturile tale. 
  • Accesul la datele tale: Ne poti cere informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le detinem despre tine, inclusiv informatii cu privire la ce categorii de date, pentru ce sunt folosite, de unde le-am colectat, daca nu sunt colectate direct de la dvs si cui i-au fost dezvaluite, daca este cazul. Poti obtine un exemplar de la noi, gratuit, continand datele cu caracter personal pe care le detinem despre tine. Ne rezervam dreptul de a percepe o taxa rezonabila pentru solicitari abuzive.
  • Dreptul la portabilitate: La cerere, vom transfera datele cu caracter personal catre un alt operator, acolo unde este posibil dpdv tehnic, cu conditia ca prelucrarea sa fie necesara pentru executarea unui contract. Mai degraba decat sa primiti un exemplar cu datele dvs. cu caracter personal, puteti solicita sa va transferam datele direct catre alt operator, specificat de dvs.
  • Dreptul la stergere: Poti obtine de la noi stergerea datelor cu caracter personal, in cazul in care:
    • datele tale nu ne mai sunt necesare in raport cu scopurile pentru care au fost prelucrate;
    • aveti dreptul de a va opune prelucrarii ulterioare a datelor cu caracter personal (a se Dreptul de opozitie vedea mai jos) si sa va executati acest drept de obiectie la prelucrare;
    • datele cu caracter personal au fost prelucrate in mod ilegal;

Cu exceptia cazului in care prelucrarea este necesara

    • in vederea indeplinirii unei obligatii legale care necesita prelucrarea de catre noi;
    • in special pentru cerintele legale de pastrare a datelor;
    • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept.
  • Dreptul de opozitie: Poti obiecta oricand la prelucrarea datelor cu caracter personal datorita situatiei speciale in care te afli. In acest caz, nu vom mai prelucra datele cu caracter personal, daca nu putem demonstra motive intemeiate, legitime si un interes major pentru prelucrarea sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept. Cand te opui prelucrarii, te rugam sa mentionezi daca doresti stergerea datelor cu caracter personal sau restrictia prelucrarii acestor date.
  • Dreptul de a depune o plangere: In cazul unei pretinse incalcari a legislatiei in vigoare privind confidentialitatea, puteti depune o plangere la autoritatea de supraveghere pentru protectia datelor: 

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal 

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Email: anspdcp@dataprotection.ro

De retinut!

Perioada de timp: Vom incerca sa solutionam cererea ta in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, perioada poate fi prelungita din motive privind dreptul legal specific sau complexitatea solicitarii. 

Restrictionarea accesului: In anumite situatii, este posibil sa nu putem sa iti acordam acces la toate sau parte din datele cu caracter personal, din cauza unor restrictii prevazute de lege. Daca iti refuzam solicitarea de acces, iti vom comunica motivul refuzului.

Imposibilitatea identificarii: In unele cazuri, este posibil sa nu putem sa identificam datele cu caracter personal, din cauza lipsei elementelor de identificare furnizate in cererea pe care ne-o transmiteti. In astfel de cazuri, daca nu furnizati informatii suplimentare care sa permita identificarea dumneavoastra, nu vom fi in masura sa dam curs solicitarii de a exercita drepturile legale asa cum sunt descrise in aceasta sectiune.

Exercitarea drepturilor tale legale: Pentru a exercitara drepturile legale, te rugam sa contactatezi Responsabilul nostru cu Protectia Datelor

Webasto Group
Webasto SE

Kraillinger Straße 5
82131 Stockdorf
Germania

Comisarul Grupul de protecție a datelor: Reinhard Bersch
Telefon: +49 (89) 8 57 94-0
dataprotection@webasto.com

Webasto Romania
Trading

Sos Odaii Nr.40
Romania

dpo@webasto.ro